BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, May 22, 2010

Folkart Order: Signage oleh iezan

Salam,
alhamdulillah, harini dapat sy siapkan order dari sorang lagi customer.. dekat je..kat parit buntar..perjalanan ke rumah sy tak smpi sejam pun..

iezan order 2 jenis signage..

1. assalamualaikum (jawi)
    - 6x18 inci
    - 6mm
  
2. No rumah 28
    - round scallop (3mm)
    - nak bunga lebat


sgt gembira buat wording dia sbb guna marker..yeah!!!.. sebab tu berkilat je...semua gambar2 yg sy amik mmg belum varnish..


sapa kata background ijau tak leh guna pink reben? errr..tapi mcm putih comey lagik la..hehe ..sorry la gambar senget.. (as usual :p)


sebenarnya sy teringin jgk lukis selain dr roses..tapiiii.. taknak la dulu..nnti2 ye..hehe.. teringin nak belajar lukih bear mcm kak jun..sy dh la sgt sukakan mr teddy.. . tp belum ada kesempatan nak belajar.. insyaAllah suatu hari nanti. 

tetiba teringat pulak selama sy berkawan hingga kawin ni hubby dh belikan sy beberapa teddy yg comel.. Baby Eor dan Twitty (masa sebelum kawin)..tweety ni besar sgt..besar dr size ank sy..lebih kurang kecik sikit dr sy.. skrg ni anak sy buat mcm motor pulak..naik atas perut tweety.. Mr Patrik dan Spongebob pulak selepas kawin.. 

skrg ni rasa rugi pulak kasi teddy2 ni.. jgn tak tau besday sy dpt hadiah yg pelik tp sy suka..hubby mmg tau keperluan sy..sapa besday pernah dpt ekon? handy vacum? almari baju? wireless? hahaha..sy dapat semua tu..sbb hubby sy selalu take note apa yg sy nak tanpa sy sedari.. 

mari kita off topic kejap dengar bebelan sy..bole skip dari baca bebelan yg penuh riak!!

 ekon beli time besday ketika sy mengandung..sy cakap panas, taknak masuk rumah nk dok dlm keta masa balik dari opis.. hubby diam je.. buat tak tau. dia ajak masuk umah.. sy pn masuk bilik.bila bukak lampu terus terperanjat nampak ekon ada dlm bilik.rupa2nya hubby balik time lunch settle kan pasal pemasangan.. suprise kan??? sy mmg sukakan suprise..tak perlu benda mahal pn..sy tetap bersyukur

lepas tu sy dapat wireless..sbb sy pernah cakap panas la buat kerja kat sini..kan best klw bole online dari bilik.. masa tu mengadung.kiranya sy dpat 2 hadiah time tu.. terus je hari2 buat kerja dlm bilik..actually dulu sebelum sy ada anak sy mmg workaholic..sy berkerja smpi tgh malam even time mengandung.kdg2 sy bersyukur sbb kampeni sediakan laptop utk setiap org..tapi hubby kata tak best. kene wat kerja kat umah..at least klw takda laptop leh buat alasan tak bole nak buat kerja..hehehe.. betul jgk kan.. sy sgt setuju skrg .. sebab lepas je sy bersalin sy tak buat langsung kerja waktu mlm kecuali urgent case.. sungguh malas sy ini.. 

besday yg kedua pulak masa tu sy saja2 cakap kan best klw ada vacum wireless..sbb sy mmg pantang nampak rambut dan habuk atas lantai..klw tempat lain tu bole buat2 tak nampak tp dlm bilik agak sukar.. tengok2 besday dapat vacum wireless dgn handbag.. hehehehe.. kesian hubby dia tak pernah beli apa pn utk diri sendiri.

pastu masa anniversary tahun lepas sy dapat almari..sy saja2 je cakap nnti nak beli almari kaler putih la..nak letak semua baju kurung kat situ.. tgk2 balik kerja tu sy tak tau pn yg hubby dh uruskan almari tu kat rumah.. sy mcm biasa balik lepas kerja terus ke bilik tempat selalu sy online mlm2.. 

sebenarnya hidup kitorg tak mewah pn..hubby hanya kasi hadiah time tertentu je..s hubby pn guna duit time dapat stock kampeni..sy bersyukur even tak dpt hadiah mahal2 pn..ingatan pn dh cukup..tp klw dapat lagi la syok!!! 

sy takda barang kemas dan tak suka pakai barang kemas.(sebenarnya suka jgk asalkan bukan kaler emas..platinum @ emas putih sukeee..tpi mahai la pulak..mana mampu sy ni).. sy hanya ada 4 cincin dlm hidup sy ni..1 hubby kasi masa kitorg kat U.. (murah je..RM20 kot..)..tp sy dh lupa letak kat mana :(  kedua cincin merisik.. errr.. tapi dh hilang  :( :( ...ketiga cincin bertunang .. pun hilang jugak..uwaaaaa :( :( :( . dan terakhir cincin nikah.. yg ni mmg sy simpan elok2..taknak pakai..sbb klw pakai sy selalu hilangkan..bukan sengaja tp sy selalu lupa letak kat mana.. jatuh ke miss-place ke pn sy tak pasti..huhu..mmg dh nasih tak bole melaram mcm mami jarum!!!

skrg ni sy dh takda gaji. tp nasib baik sy ada bisnes FA ni..thanks korang sbb support sy.. muahhhhhhhh... jadi besday tahun ni sy tak expect dpt hadiah best2 pun..cukup belanja sy sepotong kek secret recipe dh buat sy gembira.. lalalala ~~~  .. adeh..lapar la pulak.. cerita pasal besday teringat pulak tak siap lagi hadiah GA tu.. hehehe.. takpe2.masih sempat ni.. 













6 comments:

Kak Ani said...

hai ija...seronok & tersentuh hati akak baca n3 ija ni...kiranya ija dah cukup bertuah dpt hubby yg cukup prihatin gituuu...selalu take note apa yg ija idamkan...jgn dikira nilai brg2 tu...sentimen tu lg penting...
semuga berkekalan begitu...

ira said...

hehe.saya mmg suka melalut bila tiba mlm hari..hehehe.. betul cakap kak tu.ingatan lebih penting dr segala yg ada..

btw kak, sy ira..bukan ija..kekekeke

Kak Ani said...

soory dik...tersilap taip la tu...tp akak mmg maksudkan IRA ....

ira said...

haha..takpe la kak.. not taken..

Liana said...

alhamdulillah... bertuah ira.. yg penting kita bersyukur dgn apa yg ada.. btul x? hehe

ira said...

betul tu liana :)