BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, May 23, 2010

Folkart Order: Roses and cupcakes on teapot blackboard

Salam,
alhamdulillah.. pertama2 sekali sebab anak sy dh sembuh dari demam..hubby pn makin pulih.. jgn sy pulak demam dh la.. huhu..

keduanya sebab sy berjaya buat order dari sepupu sendiri..sepupu sy ni jual cupcake..jadi utk exhibition cupcake 28 Mei ni beliau meminta sy tlg lukiskan atas teapot ni.. hmm.. sy tak pandai sgt lukis cupcakes jd dia amik masa yg amat lama utk siap..huhu..bila la nak terer mcm pinkyrose ..dan bila pulak nak terer lukis bear mcm kak jun ni..  jaki ni.. hehe.

klw berminat nak tgk cupcake beliau sila la ke blognya..http://www.gulaland.blogspot.com/
seriously sedap.. maybe sebab maksu sy punya resepi..maksu sy mmg ada restoran satu masa dulu..tp mgkin usia dh lanjut tak larat lagi.. nasi ayam maksu sy yg paling sedap pernah sy rasa diabad ini.

actually sy dan sepupu sy ni sgt rapat masa kecik2 dulu..sy ni mcm idola la *mesti dia muntah bila baca blog ni.. tapi sungguh ni.. dulu baju2 sy yg tak muat mesti sepupu sy ni sibuk nak..wlwpun baju tu tak la lawa pun.. baju kurang kain murah je.. tapi sepupu sy ni sungguh addicted dgn sy.siap bertekak dgn sepupu sy lagi sorang tu.. (kat irenland dh skrg ni) .hahahaha. skrg ni bila cakap mcmtu dia kata nak muntah..hehe..

apa pun sy gembira dpt siapkan jugak ..wlwpun dh byk kali sepupu sy tanya ni..hehe.. harap ima puas hati ye..kak ira tak pandai sgt lukis cupcakes tp kak ira cuba jugak buat yg terbaik..pasal roses tu tak la expert tp setakat nak jadi bentuk tu bole la.. insyaAllah akan datang akan diperbaiki.. ni kak ira amik masa lama sgt tau...bila makan cupcake mesti igt kat sini.

*jgn lupa kirim salam pada maksu, paksu dan anas yg montel jugak firdaus yg pendiam gilerrrr.. hehe


ala..lupa pulak nak close up tang pinggan tu.. dia ada bunga2 pink yg comel.. tapi rasa mcm cc sy terlebih bakar la..cam hangus je kaler dia..huhu

4 comments:

Sugar Land said...

kak ira... i loike!!~
btw bab idola idola kecil tu mmg dah muntah hijau dah pon masa baca entry anda. hahahaha tapi mmg btui. ntah ape kes la i mase kecik2 kan. he he he

ira said...

eh2.. mesti la..i dulu kan idola dan idaman ramai.. terutama ima dan jimah..hahahahhahahahaha.. gelak pecah perut ni..

sydney'smama said...

hye i'm angeli from sabah, i'm interested on this roses and cupcake teapot black board but with different wording. how much is this??

angelipielle8229@yahoo.com

ira said...

hy angeli.. the price of the teapot itself including shipping is RM60.. i bought it online.. after painting i'll charge the total RM110 excluding shipping depending. it also depending on the design..if it's more complicated then the price also higher.if you are interested i can place an order the same teapot... let me know yeah..if you are really interested kindly email me at irra_nur82@yahoo.com