BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, May 31, 2010

Folkart Order: Allah dan Muhammad wall plaque


Salam,
alhamdulillah. ni order terakhir oleh kak sharifah.. lepas ni bole buat utk next customer iaitu kak intan..hehe..

mula2 kak sharifah nak size 12x12 inci tapi MDF tu dh takda stock..bapa sedang bercuti dgn kakak di jakarta..jadi takda org yg bole tlg uruskan pembelian dan pemotongan.. hubby kerja di siang hari pulak.. insyaAllah dlm 2 mgu ni ada stock balik.

jadi utk ganti.. kak sharifah pilih MDF oval scallop ni.. sy suka jugak oval scallop ni sbb bole lukis roses penuh..
mgkin utk size oval je pn sesuai sebabnya kalimah Allah dan Muhammad dlm jawi ni pendek je.. sapa2 nak order maybe bole pilih size oval.. sbb dpt bayangkan jadi elok..

kak sharifah request utk gold kan border oval scallop ni.. tp lepas siap baru idea datang yg kalau sy paint border dgn pink lepas tu letak lightly gold mesti lagi cantik..nampak pink dan effect gold tu.. hehe..sorry la kak.next order bole?? hehe

sy takda background yg cantik utk ambil gambar..sy tgk blogger yg lain semua gambar background cantik.. ada yg guna table runner, quilt etc..  maybe sy harus pikirkan sesuatu? guna sarung bantal busuk bole tak??


border guna kaler gold menjadikan plaque ni sungguh sesuai utk digantung di dinding.. lebih jelas kelihatan dari jauh.. (ayat iklan)


Allah dan Muhammad jawi ni datang sepasang.. sapa2 berminat nak wording ni bole la email sy..jgn risau..sy tak bimbang nak share..sbb sy pn google dari internet jgk..lagipun klw ramai2 buat kalimah ni lagi best kan..? sy mmg sukakan pahala..hehe


ye, background sungguh huduh..siap nampak switch plaque kat tepi tu.. saja amik gambar mcmni kekononnya nak kasi nampak mcmna rupa paras dari jauh..klw gantung dlm posisi senget mcm ni pn ok jgk kan? mari kita imagine beramai2.. 


sebenarnya sy gembira sgt buat signage ni.. sebab dapat menggabungkan english concept dgn kalimah agung ni.. baru la hasil seni FA menjadi lebih bermakna..

2 comments:

Yana Faryana said...

brp rm ni...?

Ira said...

yg ni RM130 1 set

blog ni dh tak aktif.. blog skrg : http://pinkcraftheaven2.blogspot.com/