BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, April 30, 2010

Folkart order: Bathroom signage

Salam..
alhamdulillah dpt siapkan signage buat madam cottage .. sy rasa gembira sgt..tadi siapkan teapot tissue holder tapi nk mintak kebenaran utk post kat blog..sbb haritu kata tak bole..sy rasa nak share sbnrnya..mana tau kasi idea utk org lain order jgk kan..

board 6x12inci 3mm tebal

sy suka gila signage ni..sy cari kerja pilih wording kaler pink.. letih nak balas byk kali.. amaram!!! jgn suruh sy buat kaler ni.unless sy mmg nak buat kaler pink ni tak pun sy disogok dgn wang yg lumayan (ngeh ngeh ngeh...kat mata ada simbol $$$$ :p)..sbb menci sungguhh.. nasib baik ayat dia pendek je.. lagipun mood tgh baik. ni.. sbnrnya sy rasa klw english concept kaler hitam sungguh tak anggun..cumeee..sy suka kaler hitam sbb senang sikit.. solid je.. tpi one day andai kata sy ada marker ..sy bole buat apa kaler pun..biru, pink, hijau, cekelat.. etc..

sy rasa signage ni lg cantik klw tgk live.. adakah sy seorg yg perasan? ye.. betul..mmg pun..

rasa klw gantung dgn tali jut @ reben mesti comey.. 





Thursday, April 29, 2010

Folkart order: Assalamualaikum's signage

Salam,
sebenarnya sy rasa sgt teruk..sangka fida order satu je..bila tadi check bank..apasal jumlah lebih pulak.. bila baca2 balik email communication dgn fida, baru perasan fida order dua.. hehe..itu pentingnya place oder melalui email. bole simpan dlm folder tertentu dan rujuk balik.. (igt, jgn sms utk order ye.. mesti email..klw takda email..bole call terus.. thx :)  )

kpd madam cottage  sy mintak sorry..sbb patut buat kak punya mlm ni..tapi silap sy.. fida punya signage tercicir satu..maap ye.. mlm ni sy akan basecoat kak punya dan insyaAllah esk sy cuba siapkan.. dlm weekend ni ye.. madam cottage  order teapot tissue holder..

okey.. berbalik order dari fida (sy ni selalu je off topic.. hmmm)

signage 6mm 8x12 inci

gambar bersama flash

gambar bukan senget ye..mmg sengaja..sbb bila on flash kene amik senget sikit utk elakkan pantulan flash tu.


gambar bila flash off

stripe akan kelihatan lebey jelas apabila flash off

sebenarnya sy menggunakan marker..yahoooo..best2 cepat dan tak lenguh tangan..

sy ada buat experiment haritu..dan buktinya tgk signage kat shahidah yg menggunakan teknik decoupage sbg stripe dia..

apabila menggunakan marker biasa kita akan mengalami masalah semasa nk varnish.. kaler tu akan smear dgn huduh sekali smpai menimbulkan tekanan .ye..sy alaminya..dan bukti adalah signage utk kak Jun.. maap kak jun.. utk menebus kembali kecacatan tu.. sy hadiahkan pigment color kat kak jun..happy kan?? aci ??

orait.berbalik pada marker tadi..kdg kala susah nak dapat marker mahal ni.. so guna je marker biasa tapi kene ada clear glaze medium.. keringkan tulisan tu dulu lepas guna marker pen.. lepas 24 jam.. guna clear glaze medium satu lapisan..keringkan dan buat lapisan kedua.. buat pada wording je.. leps dh kering baru la bole varnish dgn senang hati.. 

sekian tip pada hari ni..selamat mencuba!!!

Wednesday, April 28, 2010

Folkart order: Signage pink+white+green

Salam
alhamdulillah sebelum sy tido ni sempat jugak sy siapkan order dari Fida..
sy mmg sengaja pilih wording kaler ni..klw tgk in real, nmpak english sgt.. asyik itam je..naik jemu gak..

oleh kerana kaler ni agak cerah..kene buat berkali2 utk jadi solid.. mcm menyesal pun ada gak sebab pilih color ni.. tapi kelainan punya pasal.. hmmm..

letih nak bebel pjg2 .. hehe..nak baca novel jap sebelum tido..hehe..


Kak .. harap kak berpuas hati ye.. thx sbb sudi order dari sy yg masih terkial2 ni..


FRIENDSHIP AWARD & TAG FROM KAK AYU


fRiEnDsHiP aWaRd AnD tAg FrOm InTaN...




1. COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY AWARD.
Beresss



2. BERITAHU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI:-
award ini diterima oleh kak ayu.. kak ayu ni saje kasi saya kerja rumah sbb tak nak kasi sy dating dgn berus lama2..  :)








3. TAJUK POS KORANG MESTI ADA 5-FIVE-KHAMSAH?..KENA JAWAB 10 SOALAN - DAN SETIAP 1 DENGAN 5 JAWAPAN...WOWWW:-
Jenuh le kepala kome nk pikior



4. 5 NAME THAT PEOPLE CALL YOU:-

Rozaitul - masa sekolah cikgu suka panggil Rozaitul padahal nama saya Roziatul 
Nazirah - member chinese masa zaman sekolah ramai yg panggil dgn 2nd name sy ni
Ira - nama panggilan sedari lahir.. hingga kini..sy amat suka nama ni .. best, ringkas dgn comel (uwekkkk!!!..sila muntah ye!!)
Dora - kawan2 rapat masa kat U panggil gelaran ni. nama pendek dari Doraemon
kak emon - gelaran telah bertukar dari Dora ke kak Emon.. 




5. 5 IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:-

Anniversary - 18th August 2004
Besday sendirik - 30 May 1082
Besday hubby - 16 August
Besday anak - 29 Jun 2008
Besday mama and abah - 28 Sept 1957 dan 11 Feb 1951 (kira aci la letak dua2 sekali ye.. sbb dh maximum number dh)









6. 5 THINGS YOU DONE YESTERDAY:-

- Painting
- masak
- tidokan anak
- hantar email
- mandi..



7. 5 FIVE WAYS TO BE HAPPY..

-tido
-makan
-nyanyi
-bergurau senda bersama anak dan hubby
-pi lawat tempat2 best, pi makan sedap2 kat umah parents, pi sopping2 



8. 5 FAVOURITES MOVIES

- harry potter
-semua kartun2 sedunia
-matrix
-wonderpets
-barney

**barney dan wonderpets harus dilayan demi melayan anak..hehe



9. 5 FAVOURITES HOBBIES:-

-tido
-makan
-jalan2
-painting
-kumpul brg2 comel 



10. 5 FAVOURITES PEOPLE:-

-parents
-hubby
-my son
-family
-membe2 baik


11. 5 FAVOURITES PLACES FOR VACATION:-

-mana2 tempat asal sejuk dh la
-mana2 tempat asal cantik permandangan dia
-mana2 tempat asal sedap makanan dia
-mana2 tempat asal org2 kat situ friendly dan tak poyo
-mana2 tempat yg senang utk bersolat.. 



12. 5 REASON YOU ANSWER THE SURVEY:-

-appreciate kak ayu yg sudi tag sy.. thank you kak ayu.. 
-rasa dihargai sbb klw kene tag makna org tu igtkan kita kan
-suka2
-teruja baru first time dapat award..ehhe
-nk cuba try test



13. 5 PERSON TO TAG:-

5. aunty nora.. opss aunty layan ke eh? ganti org lain la..sian aunty..dh la bz tahap gaban.. last but not least kak Shida - http://soffeashouseofdeco.blogspot.com/


harap2 semua di atas tak kene tag lagi. hehe




Folkart order: From Merahsamar Cottage

Salam
buat pertama kalinya customer meminta sy lukis hydrangea..rasa mcm dh berkurun lamanya tak menjinak2kan diri dgn hydrangea.. en hydrangea pun seakan2 merajuk dgn saya disebabkna sy telah menganaktirikan dirinya..en hydrangea sbnrnya telah lama jeles dgn cik roses..

hasilnya??maka terhasil lah lukisan yg berapa nak comey ni..
namun sy harap kak puas hati.. sedey ni..nak suh buat semula ke????? tak payah la eh??aci ke?

insyaAllah pada masa akan datang sy akan perbaiki lagi seni lukisan hydrangea yg indah ini

walaubagaimana pun.sy rasa bertuah kerana dgn adanya order sebegini sy telah mula menjalinkan hubungan mesra kembali dgn hydrangea..tak la lenyap begitu saja..

gambar bersama flash ye..


ok apa? 

Tuesday, April 27, 2010

Folkart order: Last item for Erna

salam pagi semua
alhamdulillah.. harini sy dapat siapkan item terakhir ordered oleh erna.. kesemua order ada 6 tapi teapot baru smpi mgu lepas, lepas tu bz buat signage kedai dari kak ila..

thx a lot erna sbb sudi tempah dari sy.. kerana beri kepercayaan untuk saya menyiapkan kesemua signage ni.. dah yang paling terharu sekali..kesemuanya design erna beri kebebasan pada sy.. tersentuh ni!!!



jujur saya katakan en zahir adalah sumber insipirasi terhasilnya teapot di atas..wlwpun tak secomey en zahir punya..tapi bole la kan..hehe..


sekali sekala nak la letak gambar close up jgk..keke


ni semua order oleh erna.. thx erna.. jutaan terima kasih..insyaAllah sy akan pos dlm minggu ni jugak.. 


selingan sikit: sy letak sikit je dari signage kedai oleh kak ila..kak ila dh order lama tapi bagi peluang utk sy siapkan customer lain dahulu sementara tunggu board siap dipotong dan design ditentukan..

gambar satu penjuru je.. cuba imagine berapa byk roses kat signage ni? gambar kat atas ni tak sampai 1/3 dr size sebenar.. pastu sy cut wording dia.. masa buat signage ni berapa kali sakit belakang sbb lukis atas lantai..meja tak muat.. huhu

maaf tak reti nak guna blurr teknik..ada sapa2 tau software sy bole guna? mesti freeware ye.. klw tak kene block pulak.maklumlah laptop opis. entah bila sy nak ada lappy sendiri ni.. :(


Monday, April 26, 2010

Folkart order: Signage oleh kak Zamra

salam
alhamdulillah..dlm kepenatan balik dari alor star, sempat jugak sy siapkan signage utk kak zamra .. sebenarnya lately sy agak sibuk disebabkan menyiapkan satu signage kedai yg berukuran 5kaki..sementara tunggu paint kering sy sempat buat signage utk customer lain.. nak guna hairdryer utk keringkan tak berbaloi sbb permukaan board agak besar.. nnti overheated pulak..

namun dukacitanya sy tak bole nak share kat sini signage kedai tu atas permintaan..sy amat menghormati privacy setiap customer sy :)


walaubagaimana pun sy gembira sbb diberi peluang dan kepercayaan utk membuat signage yg besar gedabak mcm anak jumbo... hehe

kat bawah ni order dari kak zamra..MDF dipilih sendiri oleh kak zamra

kaler soft orange ni pilihan kak zamra sendiri


ni mmg feberet color saya sedari dulu..pink+purple..umah sy pink purple ye :)

.

Friday, April 23, 2010

Folkart order: Teapot and Assalamualaikum signage

Salam,
harini nak update tentang dua order dari org yg berbeza...satu oleh irma..dh lama irma tunggu tapi MDF baru sampai semalam.. maaf ye..

lagi satu hubby order utk besday mak dia..(my in law lerr).. p/s: dek nor klw tgk blog ni jgn kasitau mak lagi k..mlm karang baru nak buat suprise..


teapot utk irma.. actually membe irma yg order.. 


signage for my in law as a besday present. 


minggu ni kira last update la ni..sbb mlm karang nk pi alor star.. pi umah in law.. kebetulan irma pun ada kat jitra..leh la jumpa.. yeeehaaaa.. !!

irma nak belajar daisy dgn roses..harap2 masa menginzikan ye..

Thursday, April 22, 2010

Folkart order: Signage for erna

salam,
alhamdulillah..di pagi (ke mlm eh?) sempat sy siapkan satu lagi order buat erna. beliau hanya beritahu guna MDF board dengan wording Assalamualaikum..

disebabkan tak specific color dan design..sy main hentam keromo.. haha..sukeeeee..

sy suka buat signage kaler soft blue sbb kaler soft roses tu akan timbul.. erna.. harap suke ye.. klw tak suke pun pura2 suka jugak la ye... hehe



kat sini rasa mcm nak kongsi sedikit.. sy ada menerima beberapa email yang bertanyakan mengenai wording.. sbnrnya takda apa2 tip hebat..cuma perlu praktis..maaf la..sy tipu..sebenarnya ada beberapa tip yg sy dok pikir dari tadi..
- mesti guna liner brush yg berkualiti ..WAJIB!!!
- klw bole pigment color..klw takda bantai kaler hitam..confirm solid

rasa mcm tip kat atas tak cukup kan.. ye..betul.. sbnrnya tadi sy teringat akan zaman belajar dulu2.. semasa belajar lukisan kejuruteraan..cikgu paksa suruh lukis garisan lurus menegak dan lurus.. time tu cacing kerawit pun ketawa sebab kekerawitan tulisan kitorg lebih teruk dari dirinya.. ..tapi that was a very good practice (speaking skit nooo..)

sebenarnya bila kata praktis ramai kata..dh letih praktis..dah berjanggut dh..kucing pun dah bertanduk dh tapi tak leh jgk.. ha..sebenarnya berbalik pada basic.. utk hasilkan tulisan yg licin dan smooth kene la tangan kita dapat mengawal berus dgn baik semasa glide berus tu dgn paint.atas sesuatu material..

jadi.. perlu praktis buat garisan lurus menegak dan melintang.. insyaAllah klw garisan lurus ini elok, bila kita buat wording pun elok..sbb ni basic stroke.. mesti garisan panjang2 je.klw setakat panjang bulu mata tak aci ok?

utk menghasilkan garisan lurus yg sempurna..tangan haruslah dlm keadaan selesa dan stabil..klw tak mesti menggeletar2 pegang berus betul tak?? jadi anda carila keselesaaan itu ..mesti ada cuma kene dikorek kat mana dia nyorok..dia mmg suka main hide and seek..

sebenarnya sy sendiri tak sempurna dlm bidang penulisan ni.. tapi ini antara tips yg saya rasa sgt berguna utk dikongsi bersama.. klw nak tulis sendiri mmg sy serender la.. dulu cikgu BM pernah paksa beberapa pelajar yg didetect tulisan buruk utk praktis atas kertas kotak2 besar (buku darjah satu tu)..sy termasuk dlm golongan tu..dh la dlm kelas itu hanya saya dan sorang chinese girl je budak perempuan yg kene.yg lain semua lelaki..tapi buat bodo je..hahaha.. lepas tu kitorg kene denda jalan itik sekeliling kelas..berdiri atas kerusi tu dh jadi perkara biasa.. ntah kenapa masa masuk asrama asyik kene denda je.padahal masa sekolah biasa form 1-3 tak pernah kene denda. bila teringat zaman belajar dulu mmg rasa syahdu sgt..

sorry la off topic jap.. abaikan ye bebelan ini..

Folkart order: Signage order from Lynn

Salam
alhamdulillah .. malam tadi sempat jgk sy siapkan signage yg datangnya dari Lynn..
lynn decide nak design untuk setiap satu signage..

lewat malam tadi lappy sy buat hal.. jadi terpaksa guna laptop hubby..tu pun kejap je..utk print wording.. cuma tak sempat upload.. laptop hubby dh heavy sgt..slow sesangat..so fedap nak tunggu.. ni pun baru balik dari opis..tadi pi opis jumpa pc service center.. rupa2nya ramai yg mengalami nasib yg sama pada sesiapa yg online malam tadi.. sy baru je cadang nak login ke opis check mail mlm tadi.. wrong timing sungguh.. harini sy angkut semua keyboard.. sebab takut kene curi..karang tak pasal2 kene bayo pulak..huhu

wokeh.. berbalik kepada order..
semua MDF board bersize 6x18 inci 6mm
semua kaler mmg soft pink atas permintaan lynn..

dalam gambar tak nampak le pulak stripe pink tu..tapi klw real mmg ada nih..tak tipu ni


semua design mcm familiar kan?? mmg pun cuma tone color je ubah dgn wording


design sama kat atas tapi wording dia lain.


sy gembira dpt hasilkan ketiga2 ni semalam.. cuma yg tak suka... as usual wording mengalahkan cacing kerawitttt


Tuesday, April 20, 2010

Folkart order: Assalamualaikum's signage

salam,

harini first time sy buat FA utk assalamualaikum dlm jawi.. amik dari internet.. apa2 pun terima kasih pada irma sebab bagi template pada sy ..cuma sy tak dapat guna template assalamualaikum tu sbb pixel dia terlalu kecil..bila enlarge dia besar gedabak smpi susah nak trace .. hehe

order ni datangnya dari kak zarina dari kuantan.. 6mm 6x18 inci..
kak zarina nak mcm Rose Cottage cuma kaler hijau dan bunga terang sikit..

Monday, April 19, 2010

Folkart order: Bismillah signage to kak Shahidah

Salam,
lalala~~~..opppsss.. alhamdulillah.. gembira dapat siapkan signage utk kak shahidah..ni 2nd order dari kak shahidah..

sy sgt enjoy painting dua signage bismillah ni.. sebab??? sbb sy sukaaaaaaa

dua2 signage menggunakan board MDF biasa 3mm 6x18 inci

design bebas, tapi kak shahidah pilih color hijau dan pink stripe..

marilah kita enjoy gambar di bawah..


mgkin perlu shading sikit nak kasi idup sikit..pale je mcm tak cukup vitamin.. apa2 pun sy tunggu jawapan dari kak shahidah sendiri..


one day sy nak buat satu mcmni utk diri sendiri.. insyaAllah.. bila ada kelapangan

Sunday, April 18, 2010

Folkart order: Roses signage for Arzilah

Salam
alhamdulillah harini dapat juga siapkan sigange utk kak arzilah.. walaupun sibuk bawa anak jalan2, tp sempat juga sy agihkan masa utk signage ni.. hjg mgu mesti la mengembirakan yg tersayang..hehe

order dari Arzilah jauh nun di sabah..
size 2mm, 6x18 inci

sy rindukan signage ni..ni antara design awal yg saya buat.. winduuuuuuu..

arzilah nak mcm ayu cozy cottage tpi of course tak exactly sama ye..

pink stripe ni obvious tapi dlm gambar blur la pulak..



kepada customer yg order MDF bercorak, insyaAllah mgu depan sampai sbb hari isnin baru dipos ke rumah sy..  terima kasih kerana anda sudi menunggu dengan penuh sabar..

Saturday, April 17, 2010

Folkart order: Gift and signage

Salam,
alhamdulillah, harini dapat jugak sy siapkan 2 order datang dari 2 customer yg berbeza walaupun pagi dan tengahari dh occupied dgn FA kelas..

satu order dari Sherry dan satu lagi kak Zee. ni merupakan 3rd order oleh kak Zee ..thanks kak..

order dari kak Zee
-2mm 8x12 inci (lbesar sikit dari A4 size)
-tema pink dan putih
-wording dh ditentukan tapi font sy pilih sendiri
-design nak rose bud sbg border

.saya suka sgt design ni.. adik sy cakap klw tgk real lagi cantik.. entah la..


order lagi satu ni datang dari Sherry
- nak mcm bonda cottage tapi taknak stripe dan taknak ombak2 kat daun tu.. 

sy guna font yg sama dan design bunga yg sama dgn Bonda Cottage..

Sherry, sy harap menepati apa yg diminta.. insyaAllah bila tgk sendiri lebih baik dari gambar.. 







Friday, April 16, 2010

Folkart class: Belajar bersama fariza

Salam,
harini sy menerima kunjungan dari seorg yg juga berada di utara.. Fariza dari Batu Kawan...
fariza baru first time nak menceburkan diri dalam FA..

sudah dikira cukup baik untuk seorang beginner menghasilkan FA sebegini.. insyaAllah fariza akan datang lagi tuk belajar roses.. tapi sy suruh buat daisy sebagai homework dulu..hehe..bila mahir stroke2 asas, baru datang balik utk roses..

kami bersembang sakan sambil belajar... fariza ni peramah orgnya.. datang bersama suami dan anak tapi masa kelas bermula, hubby dan anak gi jalan2..

mcm biasa, template diambil dari buku Decorative Painting. sesiapa berminat dengan buku tersebut, sila hubungi aunty di email: norana_g@hotmail.com

fariza cukup bersungguh2 belajar.. tengok, kegembiraan terpancar jelas di wajah selepas selesai kelas


hasil kerja yg tak kurang hebatnya.. 


Folkart order: Wedding Gift

Salam,
alhamdulillah, sebelum sy tido ni sempat sy siapkan satu lagi order yg datangnya dr my lil' brother.. tema yg diberi biru.. size 6mm 6"x12"

sy pasti bakal pengantin bukan la penggemar english decor..jadi sy tak guna kaler2 english.. (biru pn english tapi for english biasanya lebih light)
walaubagaimanapun susah utk saya lari dari english concept sbb dh menjadi sebati dalam diri saya..

sy hairan kenapa setiap kali sy amik gambar mesti gelap padahal flash dh on dh..


sy slip slap biru dan putih tapi dlm gambar tak obvious.. sy suka kan background dia klw lebih pastel.

design ni sy inspired dari satu website mat salleh tp sy mmg tak keep url dia. igt2 lupa dh mcmna gambar asal. tapi of course nothing exactly same. dari segi color, persembahan bunga, background semua lain..cuma bentuk shape oval tu je yg sy ambil dan itu pun tak exactly sama.. just similar.. 



Folkart order: Signage with 2 colors of roses

Salam semua,
order kali ni datangnya dari kak H yg misteri dulu tu.. kali ni utk anak saudaranya..

size board 6mm 6x12 inci..

sy sengaja pilih 2 color of roses yg tak jauh berbeza..saja nak kasi kelainan..
juga request dari kak H utk stripe dan polkadot..insyaAllah hasil sebenar lagi elok dari yg dalam gambar.. sy rasa sy suka signage ni

harapan saya agar kak H berpuas hati dgn hasil akhir


gambar agak malap..polkadot dh hilang dipandangan mata

Folkart: My Cuppies on fake black board



Salam,
harini alhamdulillah sampai gak giliran saya sendiri..even signage utk in law pun sy letak dlm order list dan giliran tu belum lagi sampai..hehe


asalnya cadang nak buat signage Assalamualaikum tapi entah kenapa tukar pikiran ke cupcake pulak.. sementara anak sedang tido, sy amik kesempatan lukis cupcake ni.. roses ni sy lukis pagi tadi.. kenapa fake black board? sebab dia bukan real black board pun.. dia MDF biasa yg dicat dgn acrylic color hitam.. buat masa ni sy takda blackboard lagi..


sy rasa mcm nak tambah wording tapi tak tau nak tulis apa lagi..mgkin tambah sikit2 kuntuman roses bertangkai yg terbaring di bawah tray cupcakes. 





Thursday, April 15, 2010

Folkart order: Signage

salam,

alhamdulillah harini dapat siapkan satu signage utk erna.. tinggal 2 je lagi..sebab MDF yg diorder akan dipos pada keesokan harinya..insyaAllah dlm minggu depan sy bole pos kesemua order dari erna.. sementara itu sy akan siapkan customer lain dulu..

board 3mm sebesar 12x18 inci ni mmg menguji sedikit..sebab agak besar..

harap erna berpuas hati..irna request kaler olive green tapi takda specific design..

saya sukakan kelainan dalam design ni.. vintage border saya ambil dari internet.. kemudian trace dan guna dimensional fabric paint utk outlined.. susah jugak menggunakan dimensional paint ni.. kene control klw tak berlemuih.. mgkin saya perlu fill in bahagian love tu.. tgk la nanti mcmna


Folkart: Percubaan pertama lukis cupcake


salam,

hari2 ayat yg sama akan saya tulis.. ye, sy bersyukur kerana diberi kesempatan untuk melukis cupcake buat julung2 kalinya..

semuanya atas permintaan seorg customer sy yang cukup prihatin terhadap hasil FA saya.. thx kak "madam cottage"

saya tau tak sehebat rakan2 yg lain.. ye, saya akan berusaha untuk improve dari masa ke semasa..

rasa dh on flashnye tapi gelap gak eh

Wednesday, April 14, 2010

Folkart order: 3/5 are completed

Salam,
alhamdulillah.. harini saya dapat siapkan 3 signage.. order datangnya dari erna.. ada 5 signage kesemuanya tapi sy baru siapkan 3..lagi 2 tengah cari idea..

saya tak pasti sama ada erna berpuas hati @ tidak kerana design totally by me.. takda specific design yg ditetapkan..

walaubagaimanapun sy enjoy dapat buat sesuatu yg lain dari yg lain


maaf klw kualiti gambar tak berapa memuaskan


saya amat gemarkan signage in pastel pink color


awalnya sy nak buat pink/blue background.tp sy follow color asal yg diminta.. maroon + gold..


signage ni menggunakan 4 colors utk dihasilkan. orange vintage, white, buttermilk dan teddy bear tan.





Tuesday, April 13, 2010

Good news: teapot black board available - order extend until end of month

salam..

tadi sy tanya pemilik lynn's cottage mengenai teapot black board .. stock baru masuk dan ada beberapa unit..
jadi sesiapa berminat utk sy buat FA kat teapot tu bole la email sy.. tapi dengan syarat..kene bayar deposit .. bayar harga teapot tu..sbbnya sy taknak ada customer yg kata nak beli dan bila dh order dan barang dh sampai nak cancel.. tak best la mcmtu kan.. so utk win-win situation, kene bayar deposit.. RM60. (harga teapot RM55. tapi sy amik RM60.. utk cover shipping) nanti sy divide shipping cost dgn jumlah org yg order...

harap dapat email secepat mungkin ye.. takut nanti habis stock.. tadi sy pikir2 pasal tarikh akhir tempaha..rasa mcm tak patut buat smpi 6 petang..mgkin ada antara anda yg nak tunggu gaji dulu  ke..jadi sy extend order smpi hjg bulan ni.. jadi sapa2 yg nak tempah..bole contact saya melalui email sahaja ye.. klw bole jgn sms..nnti keliru..  ..selepas dari tarikh yg ditetapkan klw masih ada yg nak beli .. bole la order sendiri.. anda bole alamatkan ke rumah saya ..

thanks..

Teapot black board

salam
ramai yg bertanya tentang teapot ni.. sy dh tanya empunya teapot dan ia dibeli dari lynn's cottage

details kat bawah ni.. gambar dia amik bulat2 dari blog lynn




BLACK BOARD TEAPOT (LAURA ASHLEY DESIGN)
LEBAR - 19 1/2"
TINGGI - 9 1/2"
PRICE - RM55

Folkar order: Teapot black board

Salam semua,
harini gembira sgt..sebab dapat siapkan something yg lain dari yagn lain.. roses sama je..cuma yg tak sama material.. chalk board ni agak besar dan lebar..

order dari kakak yg mahu identiti dirahsiakan tapi selesa dipanggil madam cottage..kekekeke..

enjoy the pic below yeah. :)

sebelum letak filler flower..


letak filler flower comey sikit


close up..


sape2 yg ada material yg nak di FA kan.. bole la pos kepada saya ye.. sekian.. terima kasih..!!!